Joda Emlékére

Joda Emlékére

Joda, egy kismacska szomorú története

2011 szeptember végén került hozzánk egy ágrólszakadt kismacska. Törött farok, borzas szőr. Fürdetés, kullancs és bolhátlanítás után egy hatalmas fülű, de tiszta kismacska. Már az elején feltűnt, hogy valami baj van vele. Folyamatosan nyitott szájjal lélegzett, aludni csak állva, vagy hason fekve tudott, kinyújtott nyakkal. 2 orvosi vizsgálat, felül és oldalnézeti, majd kontrasztanyagos röntgen után kiderült, hogy rekeszizomsérve van, 2 orvos szerint nagyon rizikós a műtét. Ez azt jelenti, hogy a belei, belső szervei egy lyukon keresztül betódultak a mellüregbe és ezzel akadályozták a légzést. Az orvosi vélemény szerint felnőhet, de mindig gondoskodásra fog szorulni.  Feleségem szerette volna életképessé tenni és elment a 3. orvoshoz aki szerint a Rekeszizomsérv, 10 perces műtét. (azt mondta amit hallani akartunk)

Meghalt altatás közben. Amikor elhoztam a testét, akkor döbbentem rá, hogy mi öltük meg. Amikor megkapta az altatót és az oldalára fektették, a mellüregben lévő oda nem illő szervei összenyomták a tüdejét és megfulladt. A doki próbálkozott intubálással, maszkkal, de tudnia kellett volna, hogy a rekeszizomsérv következtében betódult szervek összenyomhatják a tüdőt. Nem tudom, hogy hogyan lehetett volna műteni, de az alvási poziciójából kiindulva az oldalára fektetve biztos nem.

Nagyon hiányzik a szaros. Sok állat megfordul nálunk, de ennyire még egy sem fogott meg minket.

Tanulság : Ha szereted az állatot, ne hidd el annak az orvosnak a véleményét aki azt mondja amit hallani szeretnél. … és sajnos szörnyű a tudat, hogy miattunk halt meg. Jót akartunk, de hülyék voltunk

nyugodj békében Joda, remélem a következő életed sokkal jobb lesz.

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Hozzászólás